verze pro tisk

Kuchaři si mohou mnout ruce

6. duben 2011

Kuchaři si mohou mnout ruce. Do jejich rukou se totiž dostává horká novinka v podobě nanonožů. Že jste o nich doposud neslyšeli? Pak je jen otázkou času, než se objeví i u Vás doma a vystřídají staré nože, které již ani zdaleka neodpovídají moderním trendům v oblasti kuchyňských nožů.

Nanonože jsou šetrné k potravinám

A jakéže mají výhody oproti klasickým nožům? Velký rozdíl je zejména ve vlastnostech jejich čepelí. Ty jsou díky nanotechnologii mnohem odolnější proti nepříznivým vlivům a k potravinám se chovají daleko šetrněji. Nejenže se při jejich používání neničí žádné důležité složky potraviny, jako jsou vitamíny a různé minerály, ale zároveň se s nimi všechny druhy masa či zeleniny výborně krájí a řežou. Díky použité nanotechnologii jsou nanonože ostré jako břitva, takže projedou potravinou snadno a rychle. Lze tak s nimi bezvadně krájet i ty nejtenčí plátky masa, které jste si kdy dovedli představit.

Vyvážená čepel s rukojetí

Aby byly nanonože dovedeny prakticky k dokonalosti, zaměřili se výrobci a vědci také na sladění jejich čepele s rukojetí. Výsledkem jsou vynikající schopnosti celého nanonože, který je ergonomický, snadno a pohodlně se drží v ruce a je příkladně vyvážený. To vše spolu dělá z nanonožů jedinečný produkt, který stojí za to si pořídit.

Nože na celý život

Pakliže se obáváte, že investice do nanonožů bude příliš nákladná, je třeba vědět, že pořídíte-li si nějaký nanonůž, bude Vám sloužit ne rok či dva, ale vydrží s Vámi velmi dlouhou dobu, možná Vás i přežije. Broušení nanonožů je otázkou nikoliv denní práce, ale roční. Nabrousíte-li je jednou či dvakrát za rok, pak to bude bohatě stačit.

Profesionálové, ale i amatérští kuchaři, kteří se s touto novinkou již seznámili, pějí na nanonože jen slova chvály. Zdá se, že éra ocelových nožů, které podléhají korozi a tvoří se na nich různé fleky a nečistoty, je pomalu pryč.

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!