verze pro tisk

Vaření v tlakovém hrnci

19. leden 2012

Zkušení kuchaři dobře vědí, že mezi kuchyňskými potřebami by neměl chybět ani tlakový hrnec, který také nese označení papinův hrnec. Pro úpravu některých druhů potravin je totiž potřeba delší doby vaření. A právě papinův hrnec, který využívá při vaření vyššího tlaku, úpravu pokrmů zrychluje a zjednodušuje. Uvádí se, že kvalitní tlakový hrnec uvaří až o 70% rychleji, než když použijeme klasické hrnce.

Proč využívat papinův hrnec

Klasické hrnce nedokáží posloužit ve chvíli, kdy chceme uvařit maso rychle a přitom neztratit jeho dobré vlastnosti. Papinův hrnec díky své konstrukci a technologii umí potraviny vařit při vyšší teplotě, neboť je v něm vyšší tlak. Kromě rychlejší úpravy také pokrmy neztrácejí důležité vitamíny a jsou mnohem šťavnatější. Tlakové vaření je rychlé, což vede i k tomu, že šetříme energie ( plyn či elektřinu). Při vaření v tlakovém je výhodou i to, že dojde k zničení všech nežádoucích bakterií.

Tlakového hrnce se nemusíme bát

Traduje se, že vaření v tlakovém hrnci je nebezpečné. Je pravdou, že mnoho lidí má s tímto hrncem negativní zkušenosti, neboť jim během vaření „bouchl“. Dnešní moderní tlakové hrnce však mají dokonalé pojistky, které maximalizují bezpečnost těchto produktů. Vaření v tlakových hrncích je tak radost.

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček/ Hodnoceno: 1x

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!